BPN 2.0 BUJANG : DAFTAR & PERMOHONAN BARU B40 DAN M40

Berikut merupakan maklumat berkaitan proses permohonan baru, semakan dan rayuan kategori bujang B40 & M40 untuk memudahkan pe...






Berikut merupakan maklumat berkaitan proses permohonan baru, semakan dan rayuan kategori bujang B40 & M40 untuk memudahkan penerima BPN 2.0 BUJANG

BACA JUGA TENTANG : SOALAN LAZIM BPN 2.0


BPN 2.0 BUJANG B40

  • Bantuan BPN 2.0 adalah berjumlah RM 500.
  • Bayaran ansuran pertama RM 350 akan dimasukkan ke dalam akaun bank pada bulan Oktober 2020.
  • Manakala baki bantuan sebanyak RM 150 amaun tersebut akan dikreditkan Januari 2020.
Mengikut syarat dan kelayakan yang ditetapkan oleh kerajaan, Bujang B40 yang layak memohon ialah yang bergaji RM 2000 ke bawah

BPN 2.0 BUJANG M40
  • Bantuan BPN 2.0 adalah berjumlah RM 300
  • Bayaran ansuran pertama RM 200 akan dimasukkan ke dalam akaun bank pada Oktober 2020
  • Manakala bagi bantuan sebanyak RM 100 akan dikreditkan pada Januari 2020
Mengikut syarat dan kelayakan yang ditetapkan, M40 layak memohon ialah yang bergaji antara RM 2001 hingga RM 4000 sahaja



PERMOHONAN BARU BPN 2.0 BUJANG

Bagi BPN 2.0 Bujang yang tidak pernah memohon BPN 1.0 sebelum ini, anda perlu buat permohonan baru pada 15 Oktober 2020

Daftar > Login > Permohonan > Kemaskini > Semakan > Rayuan > Pembayaran

JIKA LAYAK BPN 1.0 BUJANG ?

Sekiranya anda layak dan telah mendapat bantuan BPN 1.0 Bujang, anda tidak perlu mohon lagi. Anda akan mendapat jumlah bantuan di atas secara automatik terus ke akaun bank anda.

DAFTAR 2.0 BUJANG (PERMOHONAN BARU/ RAYUAN)

Kepada yang tidak pernah dapat BPN 1.0 Bujang, anda boleh membuat permohonan baru / rayuan kepada yang gagal bermula 15 Oktober sehingga 15 November 2020

Permohonan boleh dibuat di laman web rasmi LHDNM





COMMENTS

BLOGGER: 13
  1. Kanapa tidak.boleh kemaskini.?

    BalasPadam
  2. Ada ke sya layak terima bantuan tpi sya bwah umur 20thun sya ibu tnggal mnpunyaii anak kambar

    BalasPadam
  3. Saya pertama kali memohon dan tak pernah memohon ?

    BalasPadam
  4. Bagaimana untuk daftar baru dalam online

    BalasPadam
  5. Saya bukan lagi student, tetapi knpe sistem tulis tidak layak kerana saya student. Sdngkn saya dah lama habia blajar

    BalasPadam
  6. Ingin memohon bantuan bujang

    BalasPadam
  7. Macam Mana nak apply bantuan bpn ini ye

    BalasPadam
  8. Bodoh bahlol ounya operator admin blog nie BPN 2.0 tahun sudah ko letak buat keliru jer org ramai

    BalasPadam
  9. Sebelum ni bpn dapat jer duit skrg ni BPR x dapat duit bantuan blh PLK atr kod 05 mane. Sy ni bujang. 5 rt

    BalasPadam
  10. Kne xbleh tukar stAtus.nk tukar bujang ke dah kwenn..

    BalasPadam
  11. ada sya blehh buat permohonan ini...

    BalasPadam

banner image
Nama

Aeon,2,Agama,5,Agro Bank,1,Audit,1,Bantuan,214,Bantuan Bukan Kerajaan,1,Belanjawan 2021,15,BPR,5,Covid-19,15,Drama,2,e-wallet,1,Ebit Lew,2,F&B,4,Fastfood,1,IN,1,Informasi,173,IPT,9,Jawatan Kosong,13,JKM,4,Johor,19,Kedah,9,Kelantan,11,Kerajaan,77,Kerani,5,Kerjakosong,5,Kesihatan,5,KFC,1,Kilang,17,Kuala Lumpur,20,KWSP,12,Labuan,1,Maybank,3,Melaka,6,MySalam,1,Negeri Sembilan,22,Oil & gas,4,p,1,Pahang,10,Panduan,1,Pasar Raya,2,Pemandu,8,Pendidikan,4,Penerbangan,1,Pengajar,4,Penjawat Awam,1,Perak,15,Perbankan,5,Perlis,3,Pertanian,4,Perumahan,2,Pesara,1,Politik,2,Pulau Pinang,13,Puspakom,2,Putrajaya,2,Review,2,RHB,1,Sabah,20,Sarawak,15,Selangor,35,Seluruh Negeri,31,SPA,8,Swasta,124,Syarikat pengeposan,7,Telekomunikasi,5,Temuduga,1,Terengganu,10,Top Glove,2,Trending,18,Viral,3,
ltr
item
Kerjaya Semasa !: BPN 2.0 BUJANG : DAFTAR & PERMOHONAN BARU B40 DAN M40
BPN 2.0 BUJANG : DAFTAR & PERMOHONAN BARU B40 DAN M40
https://1.bp.blogspot.com/-CSIxT8neFr8/X3baNzkn3TI/AAAAAAAABN0/GcsY-zWPVBQ01fFwNaJtoevcyjMCZJk2gCNcBGAsYHQ/s16000/IMG_20201002_154232.png
https://1.bp.blogspot.com/-CSIxT8neFr8/X3baNzkn3TI/AAAAAAAABN0/GcsY-zWPVBQ01fFwNaJtoevcyjMCZJk2gCNcBGAsYHQ/s72-c/IMG_20201002_154232.png
Kerjaya Semasa !
https://www.kerjasemasa.com/2020/10/bpn-20-bujang-daftar-permohonan-baru.html
https://www.kerjasemasa.com/
https://www.kerjasemasa.com/
https://www.kerjasemasa.com/2020/10/bpn-20-bujang-daftar-permohonan-baru.html
true
2291011223639926336
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content