KWSP Melancarkan i-SINAR Untuk Pengeluaran Akaun 1

 


Seperti yang sedia maklum, Belanjawan 2021 telah meluluskan untuk para pencarum KWSP mengeluarkan sejumlah wang daripada Akaun 1 Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Pengeluaran yang dibenarkan hanyalah maksimum RM 500 sebulan. Pengeluaran boleh dibuat selama 12 bulan.

Panduan untuk membuat permohonan belum ada buat setakat ini

i-SINAR diperkenalkan adalah untuk memudahkan para pencarum yang layak untuk membuat pengeluaran wang

Para pemohon tidak perlu lagi untuk membuka i-akaun sekiranya memiliki i-SINAR.

Ianya boleh terus dilakukan dengan melayari laman web yang bakal disediakan oleh pihak KWSP.

Penjelasan lanjut berkenaan i-SINAR ini akan diumumkan pada Rabu nanti.


Soalan Lazim

Bilakah boleh membuat semakan ?

Semakan boleh dilakukan seawal 2 hari selepas anda membuat permohonan.

Sehingga bila tempoh pengeluaran akaun 1?

Bermula Januari 2021 shingga Disember 2021.

Bagaiamana cara membuat akaun i-SINAR?

Portal i-SINAR akan dilancarkan dalam masa terdekat berserta panduan pendaftaran.
KWSP Melancarkan i-SINAR Untuk Pengeluaran Akaun 1 KWSP Melancarkan i-SINAR Untuk Pengeluaran Akaun 1 Reviewed by Admin Mikah on 11/14/2020 Rating: 5

9 ulasan:

  1. Rakyat mahukan wang KWSP secara one-off bagi memulakan perniagaan kecil2an dan juga melunaskan segala hutang yang tertunggak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Diorang ni xpham bahasa.. rakyat tgh susah buat xtau je

      Padam
  2. Rakyat mahukan wang KWSP secara one-off bagi memulakan perniagaan kecil2an dan juga melunaskan segala hutang yang tertunggak.

    BalasPadam
  3. Tu gune ye rakyat ambil carum kwsp ..mase ni lee nak gune yee....kami yg niaga ni teruk.byk tempat pkpb...mne lah org nak beli...gran pon sepatut ye ditambh untuk para niaga sendiri...

    BalasPadam
  4. Mohon bantuan sara hidup dah merayu pon tak lulus. Baru kali ni cmni dulu ok je bila dh kaskini..apa masaallahnya kamibrharap barbulan ..akhirnya hampa rayuan tidak lulus

    BalasPadam
  5. Bantuan bpn saya elok je dapat bpn dapat kenapa la bsh taknlulus

    BalasPadam
  6. Bagi je kwsp tu supaya kami boleh gunakan untk kehidupan..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.