Pengeluaran Akaun 1 KWSP RM 10,000 DibenarkanPengeluaran wang dari akaun-1 KWSP kini dibenarkan kepada semua ahli yang terkesan dengan masalah kewangan. Sebanyak 8 juta pencarum KWSP layak untuk mengeluarkan sehingga RM10,000.

KWSP I-sinar kepada semua ahli yang terjejas pendapatan, boleh keluar dari akaun 1. Maximum 10 ribu. Perkara ini disampaiakn oleh Menteri Kewangan, YB Tengku Zafrul dalam satu persidangan di Parlimen hari ini.

“Program i-Sinar diperluas kepada semua ahli KWSP yang terjejas pendapatan,” katanya dalam persidangan tersebut. Tambahnya lagi, Program i-Sinar kini dibuka untuk kesemua 8 juta pencarum KWSP yang terjejas, dengan jumlah pengeluaran maksimum meningkat kepada RM10,000

Ikuti berita yang akan menyusul 


Pengeluaran Akaun 1 KWSP RM 10,000 Dibenarkan Pengeluaran Akaun 1 KWSP RM 10,000 Dibenarkan Reviewed by Admin Mikah on 11/26/2020 Rating: 5

10 ulasan:

 1. Duit x cukup 10k blh kluarkan x bwh 10k dr akuan tu

  BalasPadam
 2. Sy jgk terjejas sbb covid ni.nk tangung ank 5.harap2 dpt Lh duit kwsp ni

  BalasPadam
 3. SAYA MOHD AZLAN.SYA BOLE TANYA MCM MANA MAU DFTAR AHLI KWSP MLALUI TLPON

  BalasPadam
 4. Janji temu i sinar x dapat pula

  BalasPadam
 5. Jika saya telah memohon isinar sebelum ini tetapi tsalah jumlah dan bulan mac kemasukkn trakhir duit isinar sy...bolehkah saya peegi kecawangan kwsp dan mnukar jumlah pengeluaran sy?

  BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.