Pembayaran Bantuan Ibu Tunggal RM 300 Telah Bermula

 


Bantuan ibu tunggal merupakan antara bantuan penting bagi golongan ibu tunggal yang mempunyai masalah pendapatan ekoran tiada pekerjaan atau gaji yang tidak cukup.


Permohonan bantuan ibu tunggal ini telah ditutup pada 31 Oktober 2020 lalu.

Menurut Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) telah menerima hampir 200,000 permohonan untuk Bantuan Khas Ibu Tunggal dan daripada jumlah itu seramai
  • 161,909 permohonan layak untuk menerima bantuan tersebut.
Jumlah Bantuan

Bantuan bernilai RM 300 kepada setiap orang ibu tunggal yang layak. Pembayaran akan dilakukan secara one-offs RM 300 ke akaun anda.

Tarikh Pembayaran

Menurut Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM), proses pembayaran telah bermula dan semua penerima bantuan akan terima selewat-lewatnya pada
  • 31 Disember 2020 lalu
Kepada mereka yang membaca artikel ini, jika anda layak menerima bantuan ini. Adakah anda telah menerima RM 300 tersebut ?

Permohonan Baharu

Buat setakat ini KPWKM tiada membuat pengumuman terbaru tentang permohonan baharu Bantuan Ibu Tunggal ini.

Permohonan baharu mungkin akan dilaksanakan pada pertengahan 2021 sama seperti pada 2020.


Pembayaran Bantuan Ibu Tunggal RM 300 Telah Bermula Pembayaran Bantuan Ibu Tunggal RM 300 Telah Bermula Reviewed by Admin Mikah on 1/10/2021 Rating: 5

23 ulasan:

  1. orang yang lulus i sinar..automatik stop ke?

    BalasPadam
  2. bantuan ibu tunggal sy masi dlm proses???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bantuan ibu tunggal I pun masih dalam prose...blm dpt lg ya

      Padam
    2. Lulus tapi duit Blum masuk lagi

      Padam
  3. Mak saya yang tiap2 bulan dapat tapi bulan lepas dengan bulan 1 xdapat pn diam ja..... Dah ada nama dah tapi xdapat pun saja buat kes

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya 2kali tak dapat fasa pertama fasa ke 2

      Padam
    2. Bantuan ibu tunggal saya buat manual sampai sekarang tak ada apa-apa balasan dari pihak tertentu

      Padam
  4. Mak sy d berhenti kan sdngkn mak tgh sakit sy x mmpu anl 5 org

    BalasPadam
  5. Dalam proses...dah lame mohon tak pernah dapat lansung

    BalasPadam
  6. saya masih dlm proses.... klu rezeki ahlamduliah klu bkn rezeki.... apa blh buat

    BalasPadam
  7. Sudah masuk ke duit dalam account

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum Utk renungan bg yg memegang amanah...segala apa yg kita kerja kan akan ditanya di akhirat... Bila sebut ibu tunggal tak harus dikecualikan... Jadi berhati bila menjalankan tugas.... Semoga Allah memberi petunjuk utk kita semua..

    BalasPadam
  9. Sya dah mohon ,bila semak status sampai hari ni rekod permohonan belum diterima.

    BalasPadam
  10. Dh lma hntr manual kt utc kk smai skrg cek online xda terima...call2 bhgn jpw ckp dh opis dh pindh n pkerja yg btjwb pun dh xkje byk je alasan ...kita ssh pyh hntr borang n semua dokumen tapi cek online xde terima hmmm....ssh ....

    BalasPadam
  11. Saya nk tnya klu bantuan ibu tunggal nie yg dh berjaya..tp masih Blum terima bantuan 300 tu.. Sy call jpw dia suruh tnya jkm.. Nk thu la 300 nie sebln skali atau sekali je dpt.

    BalasPadam
  12. Sdh hntr manual ke utc kota kinabalu lama cek online rekod permohonan belum diterima.call pekerja tu ckp opia sdh tutup n staff sdh berhenti.
    .so penat2 hntr dokumen tapi cek online xda...apa kejadian la...staff utc tu jlnkan tugas ke tak sbenarnya!!! Pelik la

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum sekali lagi 2021 ni klau nak suruh mohon kali kedua memang tak lah... Leni yg mana tak dapat 2020 hari tu tlg luluskan..selebihnya kami mampu berdoa ingat dunia lepas akhirat kelak tak selamat

    BalasPadam
  14. saya dh mohon tapi belum dapat info lulus ataupun tidak,,,,

    BalasPadam
  15. Naktanya yg layak tapi duit tidak masuk Dalam account macam mana nak check

    BalasPadam
  16. Boleh tak Sya bapa tunggal dgn 2 anak laki harus dijaga 7tahun dn 8tahun ,boleh Sya memohon di sini utk meminta tlg bantuan diberi bagi Sya ,.t.kasih

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.