Pembayaran i-Sinar Bermula 5 Januari 2021

 



Setelah keputusan permohonan i-Sinar pada 4 Januari telah diumumkan oleh pihak KWSP melalui portal rasmi i-Sinar.

Kini para pemohon yang lulus sedang menunggu pembayaran dilakukan oleh pihak KWSP.

Tarikh Permohonan

Sebelum ini, 11 Januari merupakan tarikh rasmi pembayaran i-Sinar bagi Kategori 1.

Tetapi, pembayaran i-Sinar bagi kategori 1 yang dijangkakan akan bermula pada 11 Januari tersebut telah diawalkan bermula 5 Januari (Selasa).

Untuk pengetahuan anda, bukan semua penerima akan menerima bayaran tersebut pada 5 Januari.

Sila rujuk jadual pembayaran di bawah.

Jadual Pembayaran i-Sinar Kategori 1

Berikut merupakan jadual pembayaran i-Sinar bermula pada 5 Januari 2021.


Hanya mereka yang berada pada kumpulan / group 8 Januari akan menerima bayaran pada 5 Januari.

Manakala setelah 8 Januari, pembayaran akan bermula pada 6 sehingga 12 Januari 2021 kelak.


Bukti Pembayaran Bermula 5 Januari 2021


Maybank



Bank Simpanan Nasional (BSN)

Bank Islam


Manakala bank-bank lain seperti CIMB khabarnya pembayaran turut telah dilakukan oleh pihak bank.

Informasi Yang Anda Perlu Tahu

PEMBAYARAN BERJAYA KREDIT

Duit i-Sinar KWSP masuk terus ke akaun penerima.

PEMBAYARAN GAGAL KREDIT

Pembayaran i-Sinar tidak masuk ke akaun penerima disebabkan nombor akaun salah atau tidak aktif. Anda perlu tunggu makluman daripada pihak KWSP.


Pembayaran i-Sinar Bermula 5 Januari 2021 Pembayaran i-Sinar Bermula 5 Januari 2021 Reviewed by Admin Mikah on 1/06/2021 Rating: 5

40 ulasan:

  1. Public bank ada yang dh masuk ke i sinar,tolong info ya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pon guna PB, b lm msuk LG... Mlm nie tau esok kot🤑

      Padam
  2. Knpa yg ,lain suda dpt...i sinar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Public bank ada dh masuk ke....Rm1000 tu....sy tak ada masuk lg...

      Padam
  3. Cmna nak tau kita ni duduk group mana sapa yg tau tlg info masih tak phm pasal group ni

    BalasPadam
  4. Tupang tanye kenapa amaount rm4800 tp?knpe sy masuk hanya rm1000..blh bg penjelasan..

    BalasPadam
  5. Kenapa akaun Saya dikreditkan hanya Rm1000 sepatutnya Rm5000 Saya memohon Rm10000

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sy pun sama. Ada sesape tau knp?

      Padam
    2. Dia xmasuk sekali gus tu..setiap bln akan di kreditkn ke akaun pemohon sehingga hbs jumlan amaun di pohon

      Padam
    3. Saya RM5000 dh masuk dh,yang RM1000 belum masuk lg ada yg dh masuk.....sy akaun public bank....

      Padam
  6. Tarikh 10-01-2021 tgk td x ada pun msk bank Hong Leong bank..tggu tghari ke br ada..

    BalasPadam
  7. Tarikh 7/1/2021 cimb x masuk2 lagi kat sabah

    BalasPadam
  8. Sy sebelum tarikh 10hb tapi belum msk lagi Cimb klang

    BalasPadam
  9. Cmna nak tau kita ni duduk group mana sapa yg tau tlg info masih tak phm pasal group ni

    BalasPadam
  10. mcm mana nk semak semula jumlah pengeluaran yg kita pilih

    BalasPadam
  11. saya punya akaun my bank...tpi masih blm dapat lgi/duit blm masuk...sudah 3kli sya cek dkt atm trmsk smlm...klu duit dh msk kita akn dpt msj dri kwsp ke??

    BalasPadam
  12. Maybank dah masuk kr.. Saya blm masuk lg

    BalasPadam
  13. Td pii check pun xmasuk lg..kwsp x antr msg apa lg nie..!!!kata nya sblum 14 ariblb..ari nie da 11 aribln..!!

    BalasPadam
  14. Pemohon yang tidak ada akaun bank macam mana plak ni bila nak dapat duit nye ? P.O tu benda alah apa tu ?? Nak amik kt mana ?? Hari ini sudah 12hb ..tpi duit xdapat² lagi anjay..#isinar

    BalasPadam
  15. Mcm mana saya nak tahu jumalah pembayaran tiap2 bulan.. sebab saya jumalah saya dapat bulan ni rm1000 bukan rm5000

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya nak tahu jumlah pembayaran tiap2 bulan mcm mna.. sebab tak pasti saya apply mcm mana

      Padam
  16. Kononnya krdt masuk bank...Dr tggl 9hb LG cek...belum masuk2 LG...aik..myusahkan rakyat sgt sistem diorg ni...bagi sajala..duit org..sot

    BalasPadam
  17. Saya dapat melaui po,tapi pihak bank Tak hantar notis pembayaran macam Mana tu,bila check status lulus,dalam status Ada bagi tau bahaea pihak bank Akan hantar notis pembayaran

    BalasPadam
  18. Sebab tak tarik 1st amaun pengeluaran bulan pertama 5 k la tu.. Kalo x tarik.. Biasa nya automatik msuk 1 k.. Sya pun sama.. Lupa nak tarik

    BalasPadam
  19. Untung lah sapa dpt kwsp 10k mcm sy memang gaji sentiasa afda tp tak mencukupi

    BalasPadam
  20. Aku baru hajat na buat kolam renang dpn uma.. masuk seribu pulak da.. ta jadi la buat..terpaksa buat kolam udang..

    BalasPadam
  21. Pembayaran kedua blm dpt...wait wai

    BalasPadam
  22. sama sya pohon 10k tp lupa nk tarik Byran mula dpt 1k..akn dpt cuma mungkin tengah atau last byran baru dpt

    BalasPadam
  23. Smpai skrg.bayaran kedua xmasuk.. bayaran pertama da masuk.. yang bayaran bulan kedua xde lg aduhh

    BalasPadam
  24. Tak pasti, tunggu makluman pembayaran dari kwsp saja.

    BalasPadam
  25. tumpang tanya....saya punya date 8/4 duit masuk...tapi saya check kat i akaun status expired...mohon penjelasan yang mana tahu...status sekarang masih diluluskan...ada yang sama macam saya?

    BalasPadam
  26. Bilakah takrih pambayaran bulan2 i sinar untuk bln april ini.

    BalasPadam
  27. Bilakah takrih pambayaran bulan2 i sinar untuk bln april ini.

    BalasPadam
  28. Bulan 6 lom masuk pbb knpa

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.