Senarai Contoh Penerima Kategori 2 i-Sinar KWSP Beserta Dokumen Yang Diperlukan (Gambar)

 





Setelah permohonan bagi kategori 1 telah dibuka pada 21 Disember lalu. Kini, para pencarum sedang menunggu permohonan bagi Kategori 2.

Perincian Kategori 2

Terbuka kepada ahli yang masih bekerja tetapi mengalami pengurangan pendapatan keseluruhan sebanyak 30% dan ke atas (termasuk pengurangan gaji dan elaun atau pemotongan tuntutan kerja lebih masa selepas Mac 2020).

Dokumen sokongan :
  • Slip gaji sebelum dan selepas pengurangan pendapatan dan
  • Notis pemberhentian atau pemotongan elaun dan / atau tuntutan kerja lebih masa.
  • Dokumen sokongan seperti penyata bank juga boleh diberikan.
Tarikh Permohonan
  • Permohonan akan dibuka pada 11 Januari 2021 nanti.
  • Tarikh tutup permohonan belum dihebahkan.
Senarai Contoh Kriteria Kategori 2

KWSP telah mengeluarkan senarai contoh kriteria kelayakan beserta dokumen sokongan yang anda perlu sediakan . Anda boleh rujuk di bawah :


1. Promoter
  • Gaji pokok / bersih telah dipotong
  • Elaun / komisen terjejas


2. Pengawal Keselamatan
  • Gaji pokok berkurang
  • Elaun dipotong

3. Pensyarah Kolej Swasta
  • Gaji bersih tiada pengurangan
  • Elaun sara hidup dipotong

4. Kerani Kilang
  • Gaji pokok dipotong, contohnya sebanyak 10%
  • Pendapatan sampingan berkurangan seperti 20%

Senarai Contoh Penerima Kategori 2 i-Sinar KWSP Beserta Dokumen Yang Diperlukan (Gambar) Senarai Contoh Penerima Kategori 2 i-Sinar KWSP Beserta Dokumen Yang Diperlukan (Gambar) Reviewed by Admin Mikah on 1/02/2021 Rating: 5

28 ulasan:

  1. Saya memohon tuan/puan luluskan KWSP akaun1 saya...Sebab saya banyak masalah nak kena setel..saya kena setelkan hutang Along sebanyak rm1500 dan lain-lain lagi tuan/puan..harap tuan/puan boleh dapat kerjasama sama saya tuan/puan

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahha ayat macm kamci pinjam ahlong

      Padam
  2. Saya merayu tuan/puan luluskan kwsp akaun 1 saya sebab saya ada banyak kometmen untuk bayar hutang,tambahan pula gaji pun tak ada naik²,nak harapkan ot,ot pun tak ada,sekali lagi saya merayu pada tuan/puan๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ tolong luluskan kwsp akaun 1 saya.

    BalasPadam
  3. Saya kerani kilang. gaji 1400. dari January 2020 stop ot sebb seblum sampai malaysia cina product stop masuk malaysia. jadi dari January mkn basic 1400. . Saya nak sgt epf Saya 10k nak settle hutang. dan buat belanja sekolah ank. ank masuk asrama.

    BalasPadam
  4. Luluskan saja permohonan itu,sekarang pencerum perlukan bantuan dari hasil cerumanya sendiri.salah seorang adalah saya.jasa baik pihak KWSP adalah diharapkan.

    BalasPadam
  5. Harap Pihak kerajaan luluskan kwsp Akaun 1 kepada semua pencarum Tanpa sebarang syarat

    BalasPadam
  6. Sy nak mohon KWSP .. Macam mane yee .. Sebab sebelum nie tempat sy tak ade potonga KWSP .. Tapi tempat kerja lame dulu sy ade potongan...

    BalasPadam
  7. Siapa sja yg memohon,bermakna dia sgt memerlukan..bukan suka2..jadi tloglah bertolak ansur skit..

    BalasPadam
  8. Sape lagi belum dapat video panduan bisnes shopee free tu?

    DOWNLOAD VIDEO PANDUAN BISNES SHOPEE 2.0 TERBARU SEKARANG SECARA PERCUMA.๐Ÿ”ฅ

    Sila klik link pautan di bawah:

    ==> Download Percuma Video Panduan jana 100K di SHOPEE

    Semak email selepas daftar ya

    https://duoheroes.onpay.my/order/form/freemodulshopee/Kerjaya

    BalasPadam
  9. Mudah bicara...Permudahkan saja kepada penerima dikalangan B40! Kerana tidak kiralah pendapatan mereka dipotong atau tidak! Kerana pendapatan mereka tetap dibawah RM3000...paras kemiskinan!

    BalasPadam
  10. ahh babilah nk duit sendirimcm mngemis

    BalasPadam
  11. ahh babilah nk duit sendirimcm mngemis

    BalasPadam
  12. saya berkerja sebagai personal driver..pada 26/11/2020 saya mengalami kemalangan jalan raya.skrg sy dlm cuti sakit

    BalasPadam
  13. Lulus kan jela....knapa nak kne ada dokumen sokongan bagai...nak klua kan duit sendiri pum susah...org banyk komitmen nak settle kan...anak2 nak skolah lagi..sy pemandu lori yg takde basic gaji...hanya harap kan trip...sebelum pkp sy boleh buat 2 3 trip 1 hari..sekarang hanya dapat 1 trip shaja...kami pun terkesan jugak..buat ape ptong kwsp kalau nk klua kan pun tak boleh...mansuh kan jela kwsp kalau susah sgt nak bg kmudahan....bukan nak klua kan smua pun...10k je..

    BalasPadam
  14. cleaner paling penting dalam dunia tzpi paling dilupakan.... duit sendiri gaji rendah x lulus... kxsp tidak adil mengunakan system komputer.. mohon makan duit caruman saya tahniah!

    BalasPadam
  15. #kwsp Luluskan isinar sya hak saya... cek balik saya punya potongan epf tiap bulan... gaji pun rebdah kenapa tak lulu... cek guna manusia.. bukan automatic robot yang bangang... robot tu hasil duit saya dari caruman!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  16. saya marah# tidak puas hati....

    BalasPadam
  17. Asalamualaikum tuan/puan.. tolong luluskan permohonan isinar atas nama suami sya,kami golongan B40 memerlukan wang utk persekolahan ank n pembelanjaan keperluan baby... sebelum ini pernah memohon i lestari,saya tidak bekerja hnya suami yg bekerja gji dlm 1900 blm ditolak dgn hutang lgi...

    BalasPadam
  18. saya betul-kecewa dengan apa yg kerajaan telah buat degan pengeluaran KWSP..knpa lh tak bagi mudah..tampa syarat..bukan pun duit mereka..duit rakyat..saya berharap kerajaan akan tiada lagi Potongan KWSP kepada rakyat..duit sendiri pn tk dpt nk keluarkan walaupn sangat2 memerlukan di masa covt19 ini..harap cepat lh PRU..supaya berganti kerajaan

    BalasPadam
  19. Tolong luluskan i sinar sy mau beli barang untuk anak2 sy untuk sekolah sy seorang je kerja Ada 5anak

    BalasPadam
  20. Jangan macam tu orang lain xpa la gaji rm2000 potong 20percent tinggal lagi berapa kami gaji rm1000 walau x potong gaji kami masih dibawah org yang gaji rm2000 kami pn terjejas dengan keadaan ekonomi sekarang.

    BalasPadam
  21. Sy pelukan duit sy.t0long lh sy n..byk nk gne.ank sekoloh agy.tolong lh sy.

    BalasPadam
  22. Sy pelukan duit sy.t0long lh sy n..byk nk gne.ank sekoloh agy.tolong lh sy.

    BalasPadam
  23. Sy merayu pd kwsp tlg luluskn prmohonan sy.sy ibu tunggal tidak kerja.ank yatim masih sekolah.rumah sewa.rumah naik air banjir habis semua barang.tlg permudahkn ya allah

    BalasPadam
  24. Sy merayu pd kwsp tlg luluskn prmohonan sy.sy ibu tunggal tidak kerja.ank yatim masih sekolah.rumah sewa.rumah naik air banjir habis semua barang.tlg permudahkn ya allah

    BalasPadam
  25. Sy merayu pd kwsp tlg luluskn prmohonan sy.sy ibu tunggal tidak kerja.ank yatim masih sekolah.rumah sewa.rumah naik air banjir habis semua barang.tlg permudahkn ya allah

    BalasPadam
  26. Mungkin dari potongan gaji tu tiada. Tp bg saya anak sulong yg menggalas tggungjawab arwah bapa, agak berat komitmen saya. Adik adik Pula belajar secara online, kene tukar data wifi utk kegunaan study diorng. Kos Sara hidup jugak meningkat pembayaran kereta jugak kandas bayarannya. Mohon pihak kwsp menimbang semula syarat mohon isinar ini

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.