Ustaz Ebit Lew Akan Sumbangkan Tab Kepada Pelajar Yang Memerlukan

 


Dermawan tanah air serta pendakwah terkenal iaitu Ustaz Ebit Lew sekali lagi melancarkan sumbangan yang kepada pelajar-pelajar yang memerlukan.

Sumbangan tersebut ialah gajet Samsung Galaxy Tab A.

Sebanyak 100 tab akan diagihkan kepada pelajar yang betul-betul memerlukan sahaja.

Pembelajaran Secara Online

Pada musim PKP 2.0 ini, hanya pelajar yang akan mengambil peperiksaan awam sahaja dibenarkan bersekolah seperti pelajar SPM dan STPM.

Manakala bagi pelajar sekolah rendah sehingga tingkatan 5 (2021) hanya dibenarkan bersekolah secara atas talian.

Sudah tentu pembelajaran atas talian memerlukan telefon pintar serta data internet yang mencukupi dan bukan semua mampu.

Dengan adanya bantuan ini, pasti terdapat segolongan pelajar yang boleh dibantu oleh Ustaz Ebit Lew.

Cara Permohonan

Permohonan mudah sahaja. Anda tidak perlu mengisi mana-mana borang.

Menurut Facebook rasmi Ustaz Ebit Lew, anda hanya perlu untuk hubungi nombor berikut jika anda rasa benar-benar memerlukan :
  • 017-587-0294



Ustaz Ebit Lew Akan Sumbangkan Tab Kepada Pelajar Yang Memerlukan Ustaz Ebit Lew Akan Sumbangkan Tab Kepada Pelajar Yang Memerlukan Reviewed by Admin Mikah on 1/21/2021 Rating: 5

64 ulasan:

  1. Sy sngt mmerlukan dqri sempornq sabah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhmdulilah saya nak ustaz utk Anak sya tksih

      Padam
  2. saya memerlukan telefon untuk anak saya,sya pengawal keselamatan,gaji pun d potong,penat kerja,klu blh sya perlukan fhone untk anak sya berumur 7thun.sabah kinarut rumah sewa.

    BalasPadam
  3. Saya ibu tunggal anak 3org,(anak yang sulung Ting 3 dan no 2 darjah 6 dan no 3 berumur 5 tahun,mohon bantuan tab jika di beri peluang terima sumbangan dari ustz

    BalasPadam
  4. Saya memerlukan telefon supaya mudah untuk belajar online anak saya dua org

    BalasPadam
  5. Aslkm,ustaz ebit lew,sya seorg ibu tggal di sabah twau..tdk lagi berkrja dn klau di beri peluang oleh allah swt rezki dri ustaz ebit utk anak sya beljar online..mohon bntuan hp tad utk ank sya skolah rendh 2 org..

    BalasPadam
  6. Saya memerlukan satu jak alhamduliilah ckup untk ank tngkatan 3 saya org Sabah duk kl ank sekolh sini 7 Thun da kerja sndri jaa online untk menampung ank2 smua ckupla satu untk ank belajar online

    BalasPadam
  7. Jika ada rezeki,saya mohon tab utk anak saya belajar online

    BalasPadam
  8. Semoga ada rezeki utk ank² saya... Saya mempunyai 4 org ank yg masih belajar

    BalasPadam
  9. Assalammualaikum ustz sy ada ank 2.jika rezki sy..sy memerlukan tab UTK ank belajar online

    BalasPadam
  10. 2 orang smp tahun ini abang dan kakak

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum ustaz.sy ibu tunggal anak 3 Suma belajar.Harap2 ada rezeki untuk anak sy belajar.Semoga ustaz dilimpahi rezeki yang meluas.amin

    BalasPadam
  12. Asalamualakum ustaz.Saya ada 4org anak yg sangat memerlukan tab untuk pembelajaran online.Alhamdullillah kalau rezeki saya..Amin

    BalasPadam
  13. Asalamualakum ustaz.Saya ada 4org anak yg sangat memerlukan tab untuk pembelajaran online.Alhamdullillah kalau rezeki saya..Amin

    Balas

    BalasPadam
  14. Asalamualakum ustaz.Saya ada 4org anak yg sangat memerlukan tab untuk pembelajaran online.Alhamdullillah kalau rezeki saya..Amin

    Balas

    BalasPadam
  15. Sy ibu tunggal.. X tau nk citer cmne.. Tpi mmg perlukan tuk ank sy.. Sorg je yg bersekolah.. Sy mmpu.. Byk kali tinggal kelas online.. Sbb x blh join.. Hrp ade belas dr pihak tuan..

    BalasPadam
  16. Saya seorng ibu tunggal i pun kerja satu anak tiga orng baca so i pun satu phone

    BalasPadam
  17. Assalammulaikum..ustaz saya ada 2 org anak yg bersekokah darjah 6.mudah2an ad lh rezeki dpt tab untuk belajar online..

    BalasPadam
  18. Saya ada anak seramai 4 org yg ikuti pdpr ni semua masih sekolah rendah, darjah 1 2 5 & 6, sy perlu 1 sahaja sumbangan tab utk anak yg duduki upsr selebihnya blh berganti2 dgn hp yg sy Ada,terima kasih ustaz

    BalasPadam
  19. Assalamualaikum.. Ustaz..Sya nak mohon untuk kegunaan pelajaran anak sya ank Sya 3 org sekolah rendah 2 tinggi 1, pelajaran online...๐Ÿ™

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ust Saya nak tab untuk anak Saya sebab rumah saya Ada 2 telefon anak belajar ada5

      Padam
  20. Assalamualaikum ustaz , saya memerlukan untuk anak prmpuan saya , yg belajar melalui online , saya sanggat2 memerlukan telefon bimbit sy hnya 1 , anak sy yg kedua juga belajar online , semoga ada rezeki anak sya

    BalasPadam
  21. Assalamualaikum ustaz
    Sy memerlukN telefon utk ank sy belJar.sy seorng ibu tunggal dn punye ank 4org..semoga terselit rezeki utk ank sy.aaminn

    BalasPadam
  22. Assalamualaikum.. Ustaz sy pun memerlukan telefon buat ank2 sy ada 4 orang telefon sy ni selalu buat hal jadi jikala dizinkn Allah sy mhnla dapat bantuan tel dari istaz

    BalasPadam
  23. Assalamualaikum ustaz , saya memerlukan untuk anak prmpuan saya , yg belajar melalui online , saya sanggat2 memerlukan telefon bimbit sy hnya 1 , anak sy yg kedua juga belajar online , semoga ada rezeki anak sya

    Balas

    BalasPadam
  24. Aslkum. Ustaz saya memohon utk anak saya Nurul Syafiqah tingkatan 1 dan Nur Raziman tingkatan 3 utk mereka memudahkan mengikuti pembalajaran secara online. Saya tak mampu membelikan utk mereka. Harap ustaz dapat membantu saya ayah kpd mereka berdua.

    BalasPadam
  25. Saya Sangat perlukan hand phone Utk Anak Saya,tahun Ini Dia spm tak mampu nak beli hand phone, suami I seorang Kerja gaji sedikit Sahaja. Anak Lima orang,boleh lah Bantu Utk belajar.

    BalasPadam
  26. Saya perlukan hand phone untuk anak-anak Saya uztaz. Saya tak mampu nak beli hand phone untuk Anak Anak Saya. Suami Saya seorang Kerja. Suami gaji sikit Sahaja. Kami anak
    Lima orang. Anak yang sulung tahun Ini spm. Anak kedua tingkatan 4.anak ketiga darjah 5,dan Anak Keempat darjah 2.jadi Saya harap ustaz dapat membantu saya,untuk Anak -anak saya nak belajar kelas online.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nomber Telefรณn 0102563853 Parwathy a/p kannabiran

      Padam
  27. Assalamualaikum ustad kami memerlukan bantuan fone tad untk anak belajar sekolah pkp. Saya tak mampu nak bali fone satu sorg. Kadang fone saya bawa kerja kesian diorg belajar tertunggak buat kerja sekolah tunggu saya balik dari kerja sampai lewat mlm barulah saya boleh bukak fone harap ustad boleh bantu saya 0138583645

    BalasPadam
  28. Saya Abdul Talip bin Michael saya dari labuan saya ingin minta bantuan tab dari uztaz untuk anak saya yg belajar online dan saya mohon agar uztaz dapat membantu

    BalasPadam
  29. Assalamualaikum Tuan,
    Jika tidak keberatan..saya juga memohon untuk mendapatkan bantuan tab ini buat pembelajaran anak saya, saya hanyalah seorang ibu tunggal yang hanya berniaga mkannan secara online dari rumah sebagai sumber pendapatan utk mbesarkan 3 orang anak2 yg masih bersekolah,, salah seorang dari mereka akan mnduduki spm tahun ini, mohon dpertimbngkn jika ada rezki anak2 saya, sekian.terima kasih

    BalasPadam
  30. Salam ustaz saya memerlukan telifon pintar untuk ank yg buat kerja sekolah online ank yg bersekolah 3 orng saya

    BalasPadam
  31. Assalamualaikum, ustaz...
    Sy ada anak baru naik tingkatan 1. Sy kurang berkemampuan.. Tinggal dengan ibu dan ayah mertua, dua2 dah tua. Suami saja yg berkerja. Ayah mertua sakit buah pingang sedang dialisis di hospital.. Harap sangat dapat diberi bantuan untuk anak saya belajar online... Terima kasih

    BalasPadam
  32. Ank sy mmrlukannya tgktan 2 bljar scara on9 di rumah.. Utk hadapi PT3 thun hadapan..

    BalasPadam
  33. Assalammualikom ustaz sye nk tab untk anak sye dan adik ipar sye..mereka thun 6 thun ni patut menduduki perpereksaan upsr tp rungsing sebp nya tk de telefon yg canggih untk mereka berlajar...kmi tingal pasir puteh kelantan..

    BalasPadam
  34. Assalamu'alaikum..ustaz Ebit..saya asadah ingin memohon 1 hp utk ank saya bljar dlm talian..hp yg saya guna sekarang rosak bila buka video tiba2 akan tertutup sendiri agak sukar n mengganggu ketika sedang belar.blh hilang mood belajar..saya harap ustaz blh bantu saya..no Sya 01159086052

    BalasPadam
  35. Assalamualaikum ustaz..saya wakil untuk anak saudara saya..beliau berumur 12 tahun dan beliau tiada ibu bapa..kurang berkemampuan.Tahun ni beliau menduduki UPSR 2021..mohon jasa baik ustaz jika ada rezeki buatnya

    BalasPadam
  36. Assalamu'alaikum..ustaz Ebit..saya asadah ingin memohon 1 hp utk ank saya bljar dlm talian..hp yg saya guna sekarang rosak bila buka video tiba2 akan tertutup sendiri agak sukar n mengganggu ketika sedang belar.blh hilang mood belajar..saya harap ustaz blh bantu saya..no Sya 01159086052

    BalasPadam
  37. Assalamualaikum ustaz Ebit nama saya zulaiha anak saya bernama Nor Hasyikin tahun ini dia darjah 4 sampai sekarang dia susah nak belajar kat online classes lagi pun mata pelajaran sekarang susah sangat kalau I ajar kat dia masih I tatau macam mana...I ini suri rumah abang seorang je kerja kami tak mampu beli kasi dia tab ...kalau ustaz tolong kami anak kami akan cemerlang dalam mata pelajaran... Terimah masih ustaz

    BalasPadam
  38. Assalamualaikum ustaz ebit...saya ibu kepada 6 org anak...5 org anak saya masih bersekolah...3 org sekolah menengah dan 2 org sekolah rendah...ank yg kecil 2 tahun...5 org anak yg sedang bersekolah sngat memerlukan gajet untuk belajar on9 menggunakan sistem pdpr...suami keje kutip sampah..saya suri rumah...saya tak mampu nak toup ape lagi nak beli gajet utk pembelajaran anak2...banyak ketinggalan... saya dari johor bahru

    BalasPadam
  39. Assalamualaikum.. ustaz nama saya Aida seorang suri rumah sepenuh masa ibu kepada 3 orang anak..anak pertama Umar 8 anak no2 6 tahun no 3 1 tahun bila abang dia nak buat kerja sekolah dalam hp anak dia pun nak HP susah lah sikit anak pertama saya nak buat kerja sekolah HP ada satu je kat rumah suami saya kerja biasa je cukup cukup makan je

    BalasPadam
  40. Assalamualaikum saya dah menghubunggi no yg di beri tetapi tiada ape2 respon pun

    BalasPadam
  41. Selamat pagi ustaz saya ibu tunggal.anak saya perlu dia darjah 5tahun ni

    BalasPadam
  42. Saya sgt memerlukan.. Saya ada 3orang anak.. Umur 11thun.. 9tahun.. 6tahun.. Semua memerlukan Handpone.. Untuk class on9.. Husband kerja city link.. Despatch. Manakala saya sambilan harian di hospital kuala lumpur saya menetap di bangi.. Tmpat kerja jauh.blik kerja 5ptg smpai rumah pkol 7mlm.. Ank2 berebut nk buat kerjasekolah. Selalu tertinggal nk buat class on9 sbb xde gadget.. ๐Ÿ˜ญ

    BalasPadam
  43. saya nak minta bantuan telefon anak saya 4 sya hanya suri rumah
    sya plukan telepone ini nk buat plajaran online di rumah mohon sgat

    BalasPadam
  44. Assalamualaikum.ustaz ank sy 5 org yg belajar 2 org thn ni spm..semoga allah permudahkan utk ank2..

    BalasPadam
  45. Assalammualaikum ustaz saya sgt memerlukn tab utk ank saya belajr.

    BalasPadam
  46. Asslammualaikm ustaz...sya ingin memohon tab dr ustaz utk ank sya yg masih seklh ustaz ...sekrg belajar online susah ustaz...mau blikn gaji tk sberapa biasa laa kerja sendiri...sya dr sarawak ustaz..

    BalasPadam
  47. Asslammualaikm ustaz...sya ingin memohon tab dr ustaz utk ank sya yg masih seklh ustaz ...sekrg belajar online susah ustaz...mau blikn gaji tk sberapa biasa laa kerja sendiri...sya dr sarawak ustaz..

    BalasPadam
  48. Anak saya amateur memerlukan utk pljr

    BalasPadam
  49. Assalamualaikum ustaz..sy mohon sumbangan ini sanggat dari ustaz.. Sebab sy hanya ada satu saje fon dan anak anak saya seramai 3orang yang berusia 13tahun, 10tahun dan 7tahun terpaksa bergilir gilir mengunakan fon untuk berlajar..dan anak anak saya antara mereka terpaksa terlepas mata perlajaran di sebabkan masalah fon hanya satu saje... Saya hanya suri rumah dan suami pula berkerja gaji rendah.. Saya,suami serta anak anak mohon pada ustaz andai allah buka kan hati ustaz dan di izinkan allah swt untuk berikan sumbangan pada anak anak saya..kami bersyukur dan dapat la meringan kan sedikit masalah yang saya terangkan pada ustaz...saya ada wasap no ustaz tapi sampai sekarang masih lagi tak dibaca wasap saya..no ustaz betul ke 0175870294..andai kata no itu salah saya mohon maaf ye ustaz...

    BalasPadam
  50. Asslamualaikum ustaz,sya dari sabah ingin memohon untuk ank sya 2 urang tngkatn 2 dn tingkatan3..sngat2 untk kerja rumah on9 mereka yg terjejas dei tidk dapat beljar dn skolah.sya surirumah dn sya pn ibu tunggal,yg terjejas dri perkerjan..sngat2 berterimakasih jika di beri pluang dri memohon..01114148985

    BalasPadam
  51. saya sangat memerlukan telefon untuk pembelejaran anak-anak saya, kerana anak-anak saya terpaksa berkongsi telefon.saya hanya mempunyai satu buah telefon dan saya mempunyai 4 orang anak yang berkongsi telefon.saya harap ustaz dapat membantu saya...ini no telefon saya 0168468955

    BalasPadam
  52. Saya seorang balu.anak saya ada 2 orang.kami berbangsa iban.bila saya turun bekerja,anak saya tak berbuat apa sehingga saya balik kja..tu pun kalau mereka belum tdur setelah saya pulang kja.kalau dapat satupun dah cukup.

    BalasPadam
  53. Assalamualaikum sy ade call tp x jawab..sy ibutunggal nk mohon tuk ank sy..yg jgk mualaf..mohon call 0187767628

    BalasPadam
  54. Assalamualaiku.sya memohan tab untuk anak sya,klu ad rezeki amin

    BalasPadam
  55. Assalamualaikum ustaz..Anak saya darjah 6 thn ni..Saya memerlukan tab untuk anak saya supaya dpt belajar online dirumah..memandangkan suami tk bekerja sudah lama kerana sakit yg ditanggung selama ini..Saya berharap ustaz dpt membantu anak saya..

    BalasPadam
  56. Memandangkan saya dan isteri tidak berkerja sejak pkp lalu dan hinggah kini masih..bergantung dengan bantuan2 yg ada .anak yg sedang dalam pembelajaran online sangat memerlukan sebuah telefon pintar demi utk meneruskan kelanggsungan pembelajaran yg lebih selesa .

    BalasPadam
  57. Assalamualaikum ustaz,saya dapat no ini dari post Instagram mengenai bantuan tab yg ustaz beri,saya Roslina dari Rawang Selangor ingin pohon bantuan tersebut kerana anak saya 4 orang masih bersekolah,dengan keadaan pkp sekarang suami saya tak bekerja.sangat2 perlukan bantuan tersebut,untuk pembelajaran ank saya skrg yg. Tak mengikuti disebabkan tiada phone pintar yg mencukupi.saya harap ustaz dapat membaca mesej saya ini dan dapat makluman dari ustaz,sekian terima kasih.ni no saya untuk ape2 balas ke info pasal saya.assalamualaikum.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.