Cara Mudah Daftar MyBSN Melalui Online Sahaja !

  Pembayaran untuk Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) akan dikreditkan tidak lama lagi. Kepada pemegang akaun Bank Simpanan Nasional, anda akan m...

 


Pembayaran untuk Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) akan dikreditkan tidak lama lagi. Kepada pemegang akaun Bank Simpanan Nasional, anda akan menjadi antara yang terawal untuk menerima bantuan tersebut.

MyBSN adalah cara login akaun BSN secara online yang diperkenalkan oleh Bank Simpanan Nasional (BSN) yang bertujuan untuk memberi kemudahan kepada pelanggan menyelesaikan transaksi atau apa-apa urusan berkaitan bank.

Kepada yang belum memiliki MyBSN, anda disarankan untuk membuatnya untuk urusan yang lebih mudah.

Panduan Daftar MyBSN

Berikut merupakan panduan untuk anda mendaftar MyBSN secara online sahaja.

1. Layari porta rasmi BSN di : https://www.mybsn.com.my/mybsn/login/login.do

2. Klik butang 'Register' yang terdapat untuk keahlian baru.



3. Baca kesemua terma dan syarat yang telah ditetapkan oleh BSN. Untuk menggunakan perkhimatan MyBSN, anda perlu tandakan pada ruangan 'setuju' atau accept.


4. Seterusnya, isi No Kad Bank anda berserta nombor CVV2 iaitu nombor 3 digit yang terdapat di belakang kad bank anda. Setelah selesai, masukkan juga tarikh luput kad pada ruangan 'Expire date'.

5. Seterusnya masukkan nombor kad pengenalan anda seperti biasa.

6. Setelah selesai masukkan username pada ruangan 'username' yang disediakan.

7. Masukkan kata laluan yang lebih daripada 8 angka pada kotak ruangan 'password'. 

8. Seterusnya, 'request OTP' dan sahkan nombor telefon anda yang telah didaftarkan untuk        akaun BSN dan tekan ruangan 'Confirm'

9. Kod OTP akan dihantar melalui SMS kepada nombor telefon yang anda daftarkan.

10. Pilih satu sahaja gambar pilihan dalam 'online image' tersebut. Kegunaan gambar ini adalah untuk pengesahan semasa setiap kali anda login ke MyBSN.

11. Tekan butang 'submit' dan pendaftaran MyBSN anda berjaya.

Cara Login MyBSN

Setelah berjaya daftar MyBSN, berikut merupakan langkah untuk log masuk.

1. Sila ke portal rasmi BSN seperti biasa.

2. Masukkan username yang anda telah daftarkan.

3. Buat pengecaman Online Image yang anda telah pilih.

4. Masukkan password yang anda telah daftarkan.

5. Isikan maklumat peribadi anda setelah mengakses masuk,

6. Pilih soalan rahsia anda berserta jawapan.

7. Berjaya !






COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. Macam mane saya nak daftar bsn.sy tak pernah buat acc bsn..macam mane ye nk bt

    BalasPadam
  2. Sy dh register my bsn..tp x bleh log in..sebelum nie bleh je..yew suruh g bank BSN untuk kemaskini..dgn keadaan skrg mmg sy pilih untuk duduk di rumah..

    BalasPadam
  3. Masa sy buat kad bank tpi sy daftar dgn nom fon lain..tpi nom yg sy daftar tuh..sudah mati nom tu..mcn mna ya..blh ke klu nk daftar mybsn online guna nom yg skrng ni

    BalasPadam
  4. Sy x pernh daftar my bsn ni sbb number lama hilang skrg sy pkai number lain ni boleh sy daftar guna number ni

    BalasPadam
  5. saya dah cuba buat dan ikut semua langkah2 untuk daftar cara tu,tapi tak dapat sebab nombor telefon lama,sekarang ni saya dah guna nombor telefon baru,jadi macam mana cara untuk tukar maklumat nombor telefon saya sekarang?

    BalasPadam
  6. Knapa sy nk login mybsn tidak bleh apabila sy masukan ursname saya dan ad sesuatu berlaku?

    BalasPadam

banner image
Nama

Aeon,2,Agama,5,Agro Bank,1,Audit,1,Bantuan,214,Bantuan Bukan Kerajaan,1,Belanjawan 2021,15,BPR,5,Covid-19,15,Drama,2,e-wallet,1,Ebit Lew,2,F&B,4,Fastfood,1,IN,1,Informasi,173,IPT,9,Jawatan Kosong,13,JKM,4,Johor,19,Kedah,9,Kelantan,11,Kerajaan,77,Kerani,5,Kerjakosong,5,Kesihatan,5,KFC,1,Kilang,17,Kuala Lumpur,20,KWSP,12,Labuan,1,Maybank,3,Melaka,6,MySalam,1,Negeri Sembilan,22,Oil & gas,4,p,1,Pahang,10,Panduan,1,Pasar Raya,2,Pemandu,8,Pendidikan,4,Penerbangan,1,Pengajar,4,Penjawat Awam,1,Perak,15,Perbankan,5,Perlis,3,Pertanian,4,Perumahan,2,Pesara,1,Politik,2,Pulau Pinang,13,Puspakom,2,Putrajaya,2,Review,2,RHB,1,Sabah,20,Sarawak,15,Selangor,35,Seluruh Negeri,31,SPA,8,Swasta,124,Syarikat pengeposan,7,Telekomunikasi,5,Temuduga,1,Terengganu,10,Top Glove,2,Trending,18,Viral,3,
ltr
item
Kerjaya Semasa !: Cara Mudah Daftar MyBSN Melalui Online Sahaja !
Cara Mudah Daftar MyBSN Melalui Online Sahaja !
https://1.bp.blogspot.com/-yF16XnC0CKM/YIs3V6Rp-gI/AAAAAAAACgc/aFboUY1JetY3NXTQbeg_bSZBZmAAB3ZFwCNcBGAsYHQ/s16000/Adobe_Post_20210430_0642440.46230574699036886.png
https://1.bp.blogspot.com/-yF16XnC0CKM/YIs3V6Rp-gI/AAAAAAAACgc/aFboUY1JetY3NXTQbeg_bSZBZmAAB3ZFwCNcBGAsYHQ/s72-c/Adobe_Post_20210430_0642440.46230574699036886.png
Kerjaya Semasa !
https://www.kerjasemasa.com/2021/04/cara-mudah-daftar-mybsn-melalui-online.html
https://www.kerjasemasa.com/
https://www.kerjasemasa.com/
https://www.kerjasemasa.com/2021/04/cara-mudah-daftar-mybsn-melalui-online.html
true
2291011223639926336
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content