MySalam : Bantuan Kewangan Sehingga RM 700 Seorang

  Seperti yang kita sedia maklum,  MySalam  merupakan satu inisiatif skim takaful perlindungan kesihatan percuma yang menyediakan perlindung...

 


Seperti yang kita sedia maklum, MySalam merupakan satu inisiatif skim takaful perlindungan kesihatan percuma yang menyediakan perlindungan takaful untuk golongan berpendapatan rendah menerusi Dana Amanah MySalam.<

Perlindungan ini adalah untuk membantu dan memudahkan kehidupan mereka yang berpendapatan rendah untuk menjalani kehidupan normal apabila berhadapan dengan cabaran kewangan akibat penyakit yang dihadapi.

Manfaat Yang Diberikan 

  • Menerima bayaran RM 8,000 yang diagihkan dalam tempoh masa yang akan diumumkan.
  • Bayaran harian untuk tempoh maksimum 14 hari setahun pada kadar RM 50 sehari atau RM 700 Setahun
Syarat Kelayakan Penerima MySalam
  • Individu berumur antara 18 hingga 65 tahun dan pasangan.
  • Individu bujang berumur antara 40 hingga 65 tahun dan berpendapatan kurang daripada RM 24,000 setahun.
  • Individu OKU berumur antara 18 hingga 65 tahun dan berpendapatan kurang daripada RM 24,000 setahun.
Cara Pendaftaran MySalam 
  • Penerima BSH yang layak, mereka akan terus dimasukkan ke dalam my Salam
  • Aplikasi Pendaftaran Online Untuk Mendaftar : https://www.mysalam.com.my/b40/info/
  • Semua penerima yang berkelayakan mendaapt skim ini akan dimaklumkan menggunakan sistem SMS bermula 1 Mac 2019. 
  • Tetapi jika anda layak tetapi tidak menerima SMS tersebut, anda boleh menghantar emel di info@mysalam.com.my atau hubungi talian mySalam di 1 300 888 938.

Senarai 45 Penyakit Yang Anda Boleh Tuntut

Jika anda atau saudara mara anda menghidap penyakit di bawah, anda boleh membuat permohonan MySalam serta menuntut jenis bantuan yang di atas.

  1. Alzheimer / Demensia Teruk
  2. Angioplasti dan rawatan invasif lain untuk penyakit arteri koronari
  3. Meningtis Bakteria 
  4. Tumor Otak Benign
  5. Buta - Kekal dan Tidak Boleh Pulih
  6. Pembedahan otak
  7. Kanser
  8. Kardiomipati
  9. Anemia Aplastik Kronik
  10. Koma
  11. Pembedahan Pintasan Arteri Koronari
  12. Pekak - Kekal dan Tidak Boleh Pulih
  13. Ensefalitis
  14. Kegagalan Hati Tahap Akhir
  15. Penyakit Paru-Paru Tahap Akhir
  16. AIDS gejala penuh
  17. Hepatitis Viral Fulminan
  18. Serangan Jantung
  19. Pembedahan Injap Jantung
  20. >
  21. Jangkitan HIV
  22. Kegagalan Buah Pinggang
  23. Kehilngan upaya hidup sendiri (Berdikari)
  24. Hilang keupayaan bertutur
  25. Trauma kepala major
  26. Sumsum Tulang
  27. Penyakit neuron motor
  28. Sklerosis Multipel
  29. Distrofi Otot
  30. Kelumpuhan anggota
  31. Parkinson
  32. Hipertensi Arteri Pulmonari Primer
  33. Penyakit Arteri Koronari Serius
  34. Strok / Angin Ahmar
  35. Pembedahan Aorta
  36. Lupus Eritematosus Sistematik 
  37. Kelecuran Tahap 3
  38. HIV
  39. Penyakit Terminal
  40. Penyakit Sistik Medular
  41. Sindrom Apallic 
  42. Poliomielitis
  43. Skleroderma Progresif
  44. Keradangan Pankreas Berulang dan Kronik
  45. Penyakit Untut 
  46. Penyakit Lembu Gila
MAKLUMAT LANJUT : MYSALAM

    COMMENTS

    BLOGGER: 17
    1. Sekiranya nombor telefon sudah di tukar macam mana update kat my salam?

      BalasPadam
    2. Macamana sy nk up dkat my salam..no HP sy dh brtukar..

      BalasPadam
      Balasan
      1. Awak Coll pejabat my salam sebab no HP dh tukaq sebab diorang nak hantar kod pin dlm fon yg awak guna sekarang ni

        Padam
    3. Mcm mana nak claim my salam kan dapat claim sekali dengan pasangan yg mana dapat BPR saya tanya pejabat hasil semasa isteri meninggal diorang cakap pasangan tak boleh claim my salam padahal saya cek arwah isteri saya layak dapat pada tahun 2019

      BalasPadam
      Balasan
      1. sila datang ke kios my salam yg terdapat d hospital2 kerajaan.

        Padam
    4. skarang sudah 2021 masih xada msuk

      BalasPadam
    5. No hp dh tukar..mcm mana nak login

      BalasPadam
    6. Saya Dan suami sama2 lulus.. Tapi belum masuk bank lagi duit mysalam itu

      BalasPadam
    7. Salam sejahtera..nak tanya kenapa MYSALAM saya belum masuk,sedangkan ada sms mengatakan saya LULUS menerima..Terima Kasih

      BalasPadam
    8. Mcm mana sy nk claim my salam sy..sbb skrg ble sy check dkt my salam..sy dpt pd tahun 2019..tp sy x tuntut..sbb fon dh bertukar..

      BalasPadam
    9. Assalamualaikum..Sya nk tnye my salam ble msuk dlm akaun ye

      BalasPadam
    10. Semua bantuan yang ada menyukarkan bagi yang sepatutnya menerima bantuan tersebut, bagi aku sendiri semua bantuan yg di senaraikan cuma hanya mampu menerima satu iaitu BPR(Bumi Putra Rockers),.sebutlah 5juta total bantuan yg ada sekalipun, tapi percayalah kalau 10 org mungkin yg dapat hanya sorang,.menyukarkan permohonan malah membuatkan yg layak semakin tertekan malah tidak berpuas hati dengan cara sebegini,.cuma satu persoalan kemana duit itu pergi?????tertekan dalam wabak covid, tapi ditambah dengan acuh x acuh kepada rakyat, sekian.

      BalasPadam
    11. Saya sudah memohon 2 bulan yg lalu jawapan layak.tetapi saya belum dapt sms sampai sekrang

      BalasPadam
    12. salam.jika xdapat nak kemaskini status bercerai.tarikh untuk temuduga asyik penuh dan tarikh tak boleh buad utk temujanji sehingga tutup nak buad pertukaran status berkahwin .bagaimana yer

      BalasPadam
    13. Kenapa aku tidak layak .. aku positif kot .. boleh sapa2 boleh explain

      BalasPadam
    14. Saya call selalu tak ade org jawab sampai sekarang

      BalasPadam

    banner image
    Nama

    Aeon,2,Agama,5,Agro Bank,1,Audit,1,Bantuan,214,Bantuan Bukan Kerajaan,1,Belanjawan 2021,15,BPR,5,Covid-19,15,Drama,2,e-wallet,1,Ebit Lew,2,F&B,4,Fastfood,1,IN,1,Informasi,173,IPT,9,Jawatan Kosong,13,JKM,4,Johor,19,Kedah,9,Kelantan,11,Kerajaan,77,Kerani,5,Kerjakosong,5,Kesihatan,5,KFC,1,Kilang,17,Kuala Lumpur,20,KWSP,12,Labuan,1,Maybank,3,Melaka,6,MySalam,1,Negeri Sembilan,22,Oil & gas,4,p,1,Pahang,10,Panduan,1,Pasar Raya,2,Pemandu,8,Pendidikan,4,Penerbangan,1,Pengajar,4,Penjawat Awam,1,Perak,15,Perbankan,5,Perlis,3,Pertanian,4,Perumahan,2,Pesara,1,Politik,2,Pulau Pinang,13,Puspakom,2,Putrajaya,2,Review,2,RHB,1,Sabah,20,Sarawak,15,Selangor,35,Seluruh Negeri,31,SPA,8,Swasta,124,Syarikat pengeposan,7,Telekomunikasi,5,Temuduga,1,Terengganu,10,Top Glove,2,Trending,18,Viral,3,
    ltr
    item
    Kerjaya Semasa !: MySalam : Bantuan Kewangan Sehingga RM 700 Seorang
    MySalam : Bantuan Kewangan Sehingga RM 700 Seorang
    https://1.bp.blogspot.com/-yDsgTgwINNs/YHx8asEKj2I/AAAAAAAACdE/Tkj_fpGga34fw6bVl7tQNXBeInMjWXNRwCNcBGAsYHQ/s16000/Adobe_Post_20210419_0235220.36331530115025434.png
    https://1.bp.blogspot.com/-yDsgTgwINNs/YHx8asEKj2I/AAAAAAAACdE/Tkj_fpGga34fw6bVl7tQNXBeInMjWXNRwCNcBGAsYHQ/s72-c/Adobe_Post_20210419_0235220.36331530115025434.png
    Kerjaya Semasa !
    https://www.kerjasemasa.com/2021/04/mysalam-bantuan-kewangan-sehingga-rm.html
    https://www.kerjasemasa.com/
    https://www.kerjasemasa.com/
    https://www.kerjasemasa.com/2021/04/mysalam-bantuan-kewangan-sehingga-rm.html
    true
    2291011223639926336
    UTF-8
    Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content