Bantuan Kewangan Berjumlah RM 700 Tanpa Perlu Buat Permohonan

mysalam , bantuan, kewangan, b40 BSH BPR RM 700

 


Sedia maklum, MySalam merupakan satu inisiatif skim takaful perlindungan kesihatan percuma yang menyediakan perlindungan takaful untuk golongan berpendapatan rendah menerusi Dana Amanah MySalam.

Perlindungan ini adalah untuk membantu dan memudahkan kehidupan mereka yang berpendapatan rendah untuk menjalani kehidupan normal apabila berhadapan dengan cabaran kewangan dengan penyakit yang dihidap.

MANFAAT MYSALAM

Manfaat yang bakal diteria oleh para pemohon yang layak adalah seperti berikut :
  • menerima bayaran RM 8,000 yang diagihkan dalam masa yang akan diumumkan
  • menerima bayaran harian untuk tempoh 14 hari setahun pada kadar RM 50 sehari atau RM 700 setahun
SYARAT KELAYAKAN MYSALAM

Berikut merupakan syarat kelayakan yang anda perlu lengkap sekiranya ingin memohon MySalam
  • Individu berumur antara 18 tahun sehingga 65 tahun dan pasangan
  • Individu berumur antara 40 tahun sehingga 65 tahun dan pendapatan tahunan kurang RM 24,000
  • Individu OKU berumur antara 18 sehingga 65 tahun dengan berpendapatan RM 24,000 setahun
CARA DAFTAR MYSALAM

Untuk pengetahuan anda, anda tidak perlu membuat permohonan untuk MySalam. Berikut merupakan panduan untuk penebusan bantuan MySalam
  1. Penerima BSH/BPR akan secara automatik layak, mereka akan terus dimasukkan ke dalam sistem MySalam
  2. Semakan boleh dibuat menerusi pautan MySalam yang berikut : https://www.mysalam.com.my/b40/info/ 
  3. Semua penerima yang berkelayakan akan mendapat bantuan SKIM ini dan aan dimaklumkan menggunakan sistem SMS bermula 1 Mac 2019 lagi
  4. Tetapi jika anda layak tetspi tidak menerima SMS terbabit, anda boleh menghantar email di info@mysalam.com.my atau hubungi di talian 1-300-888-938
SENARAI PENYAKIT YANG BOLEH DITUNTUT RM 700

Jika anda atau saudara mara anda menghidap penyakit di bawah serta merupakan penerima MySalam, anda boleh buat permohonan untuk menebus bantuan di atas
  1. Meningtis Bakteria
  2. Alzheimer / Demensia teruk
  3. Kanser
  4. Pembedahan Otak
  5. Koma
  6. AIDS gejala penuh
  7. Serangan jantung
  8. Jangkitan HIV
  9. Strok / angin ahmar
  10. HIV
  11. Selebihnya sila rujuk disini Senarai 45 Penyakit Kritikal



COMMENTS

BLOGGER: 48
  1. Kenapa saya tak dapat duit dari mysalam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah buat tuntutan ke. Hantar surat doktor or hospital

      Padam
    2. S3bab awak main mymega kot

      Padam
    3. Hahaha, tak baik ckp mcm tu..

      Padam
  2. Saya pun tak boleh jg.dah lama saya hntr borang tu

    BalasPadam
  3. Saya PON sama suda ,masuk 5 bulan tada masuk pon

    BalasPadam
  4. Bila la blh dpt claim mysalam...lamo nyo DK tggu ni..

    BalasPadam
  5. Lembab mysalam ni..dh bulan brapa dh ni..

    BalasPadam
  6. Mengapa saya layak menerima my Salam tapi selama ni tak pernah pun dapat

    BalasPadam
  7. Kenapa saya tidak dapat duit dari mysalam

    BalasPadam
  8. Wayang saja la.daftar Tak layak Pula.

    BalasPadam
  9. Kenapa wrga emas x layak dpt..sptut nya deg la yg layak dpt..apa lg ada pyakit dan sellu jumpa dktor,kenapa sya pn x layak..

    BalasPadam
  10. Kenapa saya warga EMAS tapi tak layak? Saya warga emas bujang lapuk pun tak layak dengan penyakit jantung. Tak reti dengan kelayakan Bantuan kerajaan!! Semua cakap sedap sedap wayang aje!

    BalasPadam
  11. Byk alasan nk sedapkn hati rakyat sja..

    BalasPadam
  12. Saya ni dh la accident moto..pastu tangan sebelah kiri doctor dah sahkan lumpuh..submit mysalam reject..alasan mysalam ckp masih ada lg 1 tangan yg aktif..tulis kt artical penyakit kritical@29 lumpuh 1 tangan or 1 kaki layak mohon.Dah mohon berkali2 masih reject..memang sial..nkje suruh yg merejectkan tu ikat tangan dia sebelah then g buat keja harian..tgk apa dia rasa.

    BalasPadam
  13. Cakap semua dapat Dan tidak perlu mendaftar,tetapi bila saya semak jawaban Yang dinero 'anda TIDAK LAYAK"

    BalasPadam
  14. My salam susah nak percaya saya da hantar claim wife saya da lama sampai tak maklum balas status sedang process jea bila call tanya akan ambil masa 2 bulan jawapan pegawai Mysalam sejak 5 bulan lepas . Kerajaan perlu ambil perhatian serious terhadap Mysalam sistem bagi kelulusan cepat supaya rakyat dapat wang claim mereka dalam 1bulan dari takrih hantar documents untuk claim. Kalau kerajaan tak pandang serious hal ini sampai bila bila pun rakyat takkan dapat claim dari Mysalam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeke?..sy dlm masa 2 mgu da dpt duit..keep calling them

      Padam
    2. Saya mohon dari bulan 6 sampai skrg X dapat katanya kes kurantin Covic layak dapat tapi senyap ja

      Padam
  15. Saya sampai sekarang pun belum dapat claim duit my salam..habuk pun tak ada

    BalasPadam
  16. Saya dalam golongan b40 dan berpenyakit stroke tak layak semasa saya memohon disebabkan oleh tahun permohonan dengan status berpenyakit sebelum Mysalam diperkenalkan tidak layak. Sesiapa yang ada penyakit selepas Mysalam diperkenalkan dari tahun itu permohonannya hanya layak terima bantuan dari Mysalam. Saya telah rugi RM80 itupun bukan senang nak cari dalam golongan b40 itupun sebelum MCO. Semasa memohon tidak diberi tahu criteria ini. Kesimpulannya adakah criteria yang disebutkan oleh PM baru ini sama criteria mengikut dari tahun Mysalam diperkenalkan sahaja layak.

    BalasPadam
  17. Saya baru semak kelayakan saya. Saya gagal Bahasa Malaysia peperiksaan SRP ini zaman saya Sijil Rendah Pelajaran Malaysia. Saya tak faham maksud.... Saya layak tetapi hanya untuk tahun 2020 dan 2021. Saya berasa macam menangis tambah tambah lagi zaman pendemik covid-19. Apa yang saya faham criteria permohonan adalah sama. Janganlah berputar belit dengan rakyat terutamanya golongan yang jatuh miskin disebabkan oleh penyakit tetapi saya banyak berterima kasih kepada tuhan boleh lagi menyediakan kias padi, petang dan malam untuk isteri dan anak anak saya. Sangat rasa kecewa.

    BalasPadam
  18. Asslmualaikom...sy cuma nk tahu jer claim kuarintin bila blh dpt..lme ker 4-5 bulan....??

    BalasPadam
  19. Salam...saya ada trma msj mysalam..mengatakan saya layak trma mysalam..tapi sampai sekarang pn saya xtrma2 lgi duit mysalam tu.

    BalasPadam
  20. Saya Ada 2 isteri tapi isteri media saya tidak kayak mendapat bantuan mysalam.mengapa dia tidak layak?

    BalasPadam
  21. Kenapa my salam masih tiada bayaran sehingga kini..

    BalasPadam
  22. Sya layak bantuan my salam...tpi npee x pernah pon dpat

    BalasPadam
  23. Kenapa my salam tulis lulus tapi duit tak ade dalam akaun

    BalasPadam
  24. saya semak sbb dipotal srh tp jwpan xder dlm senarai. bantuan gapo ni? isi isi taklulus takde dalam senarai

    BalasPadam
  25. Saya mohon agar kerajaan beri penjelasan dan cara2 untuk claim dan mudahkan Lah urusan untuk yang layak.saya dengar komen rakyat pun rase terharu.

    BalasPadam
  26. Kata penerima bhs/bpr automatically dapat... Tapi bila di check dekat mysalam kata x layak.. Padahal masih
    golongan B40.

    BalasPadam
  27. Saya layak tapi tak dapat semak bab no hp saya pakai no hp baru.no lama saya hilang bersama hp dulu.mcmmana saya nak semak.

    BalasPadam
  28. Mysalam penipu je,sy claim dari bulan 7 smpai skrg dlm proses

    BalasPadam
  29. My salam adalah skim insuran,sya claim kuarantin 4-5 bln jga bru dpt.

    BalasPadam
  30. Assalamualaikum,hai sy dah semak dan sy layak terima my salam tapi kenapa sy tak terima mesj,,

    BalasPadam
  31. Saya x pernah masuk duit pun .padahal dah buat lama dah.

    BalasPadam
  32. Sya dh buat claim mysalam dr bulan 6 sampai hari nie x dpt² lgi...sya claim utk kuarantin covib 19

    BalasPadam
  33. Sama laaa kita pom,bila la nk masuk duit Mysalam ni dh lenguh dh kaki ni duk turun naik bank,sampai nk patah jari tangan ni duk petik mesin duit,duit xmasuk2 hampa semata-mata.

    BalasPadam
  34. Suami saya dah 2 tahun kena minor strok...skrg dah berhenti kerja..boleh mohon ke mysalam

    BalasPadam
  35. Kenapa saya call asyik pengawai buzy je..3 hari saya call..sampai topup kredit habis..saya cuma nk update no talifon je..

    BalasPadam
  36. AQ dan nk dkat 2 bln tggu UTK duit masuk tpy still juga dlm proses.. padahal dah hantar surat keluar hospital.. dia nk juga surat discaj.. da pihak hospital bagi surat dah abis kuarintin.. tak kan lah nak kena minta surat discaj juga

    BalasPadam
  37. Wayang jer ni kot..
    Brp lama dh claim..1 sen pn tk dpt lgi...
    Ayat bgi sedap hati rakyat jer....
    Ntahhhh lh...

    BalasPadam
  38. Blah laaa mysalam Indah khabar dr rupa..yg nyata hampeh..bantuan apa mcm ni..nk kn nama je utk nmpakan beri bantuan.. Nyampah klo iklan mysalam..pigiii dah

    BalasPadam

banner image
Nama

Aeon,2,Agama,5,Agro Bank,1,Audit,1,Bantuan,211,Bantuan Bukan Kerajaan,1,Belanjawan 2021,15,BPR,5,Covid-19,15,Drama,2,e-wallet,1,Ebit Lew,2,F&B,4,Fastfood,1,IN,1,Informasi,171,IPT,9,Jawatan Kosong,13,JKM,4,Johor,19,Kedah,9,Kelantan,11,Kerajaan,77,Kerani,5,Kerjakosong,5,Kesihatan,5,KFC,1,Kilang,17,Kuala Lumpur,20,KWSP,12,Labuan,1,Maybank,3,Melaka,6,MySalam,1,Negeri Sembilan,22,Oil & gas,4,p,1,Pahang,10,Panduan,1,Pasar Raya,2,Pemandu,8,Pendidikan,4,Penerbangan,1,Pengajar,4,Penjawat Awam,1,Perak,15,Perbankan,5,Perlis,3,Pertanian,4,Perumahan,2,Pesara,1,Politik,2,Pulau Pinang,13,Puspakom,2,Putrajaya,2,Review,2,RHB,1,Sabah,20,Sarawak,15,Selangor,35,Seluruh Negeri,31,SPA,8,Swasta,124,Syarikat pengeposan,7,Telekomunikasi,5,Temuduga,1,Terengganu,10,Top Glove,2,Trending,18,Viral,3,
ltr
item
Kerjaya Semasa !: Bantuan Kewangan Berjumlah RM 700 Tanpa Perlu Buat Permohonan
Bantuan Kewangan Berjumlah RM 700 Tanpa Perlu Buat Permohonan
mysalam , bantuan, kewangan, b40 BSH BPR RM 700
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgzY9PyKttzybSbyXJLWGMGnP-ZYPFgu0JGlmbVYLN64x_1LQuuuy5BecvcxxyZLt2hVls5AFhjo1QyWQ6ITV4T8QPU-N2L65IXFTC9LQFrKy7iBMo_fqh9fGFNyMHBrZJCYSFbVw-ER0Yb5r1SUvZZ2mCyw5P-sVG7c1ARh1cKN_2X0nPNauyIl_jPiA=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgzY9PyKttzybSbyXJLWGMGnP-ZYPFgu0JGlmbVYLN64x_1LQuuuy5BecvcxxyZLt2hVls5AFhjo1QyWQ6ITV4T8QPU-N2L65IXFTC9LQFrKy7iBMo_fqh9fGFNyMHBrZJCYSFbVw-ER0Yb5r1SUvZZ2mCyw5P-sVG7c1ARh1cKN_2X0nPNauyIl_jPiA=s72-c
Kerjaya Semasa !
https://www.kerjasemasa.com/2021/10/bantuan-kewangan-berjumlah-rm-700-tanpa.html
https://www.kerjasemasa.com/
https://www.kerjasemasa.com/
https://www.kerjasemasa.com/2021/10/bantuan-kewangan-berjumlah-rm-700-tanpa.html
true
2291011223639926336
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content