Pencarum Mengharapkan Pengeluaran Secara One-Off Selepas Menerima Dividen KWSP

Pengeluaran One-Of KWSP, RM 10,000 KWSP, Pengeluaran Akaun 1 KWSP, Dividen KWSP 2021, Pencarum Berharap Pengeluaran Secara One-Off

PENCARUM BERHARAP PENGELUARAN SECARA ONE-OFF


PENCARUM BERHARAP PENGELUARAN SECARA ONE-OFF

 PETALING JAYA : Kebanyakan pencarum kini masih berharap pengeluaran secara 'one-off' RM 10,000 selepas menerima dividen Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Difahamkan, amaun dividen itu telah mula dikreditkan ke dalam akaun pencarum mulai hari ini.

Menerusi tinjauan Kosmo! di laman sosial, kelihatan rata-rata kebanyakan pencarum meluahkan perasaan gembira serta bersyukur oleh peningkatan dividen yang diterima.

Bagaimanapun, ramai di antara mereka juga yang masih mengharapkan agar kerajaan membenarkan pengeluaran RM 10,000 secara one-off.

Perkara itu dibangkitkan apabila ramai dipercayai masih terjejas akibat pandemik Covid-19 serta bencana yang menimpa sebahagian rakyat baru-baru ini.

"Alhamdulillah, dividen dah masuk, bagaimana pula dengan RM 10,000 'one-off'? Luluskanlah permintaan rakyat yang terdesak ini," luah Selmah Saidin.

"Dividen aku RM 10,000, kalau tuntutan i-Ceria dibenarkan masih tidak menganggu simpanan sedia ada," kata Alang Terawis.

Selain itu, seorang pengguna yang dikenali sebagai Apex Myra turut merayu agar kerajaan mempertimbangkan pengeluaran terbabit.

"Dividen dapat tinggi Alhamdulillah. Tunaikanlah permintaan terakhir rakyat. Kami amat memerlukannya, dengarlah dan luluskan permintaan rakyat,"ujarnya. - KOSMO! ONLINE!

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Duk bincang je kerjanya. Sempat lah aku mati dulu.

    BalasPadam
  2. Hakrakyat25
    March 11, 2022 at 10:03 AM
    Pakat la... Majikan tak yah carum lagi Kat KWSP nie... Kata untuk rakyat bila masa terdesak!!! Nie buat tak tau... Jerr.... caruman KWSP yang dipotong oleh majikan... Tak yah bayar kat KWSP bayar jerr terus pada pekerja yang memerlukan... Kalau sebulan RM230 pun... Banyak boleh selesaikan... Lainlah ada subsidi utiliti kerajaan tanggung.... Nie tak bayar kena potong.... Nak makan pun tak cukup.... Menitis air mata pandang anak anak makan nasi... Lauk megi...

    BalasPadam
  3. Kalau xnak keluarkan duit simpanan kami sendiri.. pihak kerajaan search lah satu2 nama rakyat dan clearkan hutang2 yang rakyat tanggung.. tahu tak ramai yg sanggup mencuri makanan dalam mall.. susu and mcm2 lagi untuk kelansungan hidup.. mudahkan lah.. jgn menyusahkan rakyat..

    BalasPadam
  4. Hope kerajaan benarkan lah pengeluaran. Tak payah nak pikir panjang. Duit kami, hak kami..saat skrg mmg memerlukan sangat.bukan nak joli, ini untuk keperluan memantapkan lagi hidup di fasa skrg.

    BalasPadam

Nama

Aeon,2,Agama,6,Agro Bank,1,Audit,1,Bajet 2022,6,Bantuan,372,Bantuan Bukan Kerajaan,4,Belanjawan 2021,15,BPR,5,Covid-19,15,Drama,2,e-wallet,1,Ebit Lew,2,F&B,4,Fastfood,1,IN,1,Informasi,268,IPT,9,JaminKerja,1,Jawatan Kosong,18,JKM,5,Johor,19,Kedah,9,Kelantan,11,Kerajaan,82,Kerani,5,Kerjakosong,5,Kesihatan,5,KFC,1,Kilang,17,Kuala Lumpur,20,KWSP,14,Labuan,1,Maybank,3,Melaka,6,MySalam,1,Negeri Sembilan,22,Oil & gas,4,p,1,Pahang,10,Panduan,1,Pasar Raya,2,Pemandu,8,Pendidikan,4,Penerbangan,1,Pengajar,4,Penjawat Awam,1,Perak,15,Perbankan,5,Perlis,3,Pertanian,4,Perumahan,1,Pesara,1,Politik,2,Pulau Pinang,13,Puspakom,2,Putrajaya,2,Review,2,RHB,1,Sabah,20,Sarawak,15,Selangor,35,Seluruh Negeri,31,SPA,8,Swasta,125,Syarikat pengeposan,7,Telekomunikasi,5,Temuduga,1,Terengganu,10,Top Glove,2,Trending,18,Viral,3,
ltr
item
Kerjaya Semasa !: Pencarum Mengharapkan Pengeluaran Secara One-Off Selepas Menerima Dividen KWSP
Pencarum Mengharapkan Pengeluaran Secara One-Off Selepas Menerima Dividen KWSP
Pengeluaran One-Of KWSP, RM 10,000 KWSP, Pengeluaran Akaun 1 KWSP, Dividen KWSP 2021, Pencarum Berharap Pengeluaran Secara One-Off
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgzJP3Wl5SiFqY84t4Ysz1rakmmHGLdwSkBh88iXgYyRqyy7-aptexBMd2kYyiLw5z3WvKnziBcBeToEGOQVj9mn_1HoeBqJtYz-jo1vb5bOkZfHVmUqqomB5P6eO_XGnpBHFetheIAy8z0AfMr7iefqrAl1R4ux0Is6V0y8s0gJx_Uu2WFbTEgT8Bd-w=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgzJP3Wl5SiFqY84t4Ysz1rakmmHGLdwSkBh88iXgYyRqyy7-aptexBMd2kYyiLw5z3WvKnziBcBeToEGOQVj9mn_1HoeBqJtYz-jo1vb5bOkZfHVmUqqomB5P6eO_XGnpBHFetheIAy8z0AfMr7iefqrAl1R4ux0Is6V0y8s0gJx_Uu2WFbTEgT8Bd-w=s72-c
Kerjaya Semasa !
https://www.kerjasemasa.com/2022/03/pencarum-berharap-pengeluaran-secara.html
https://www.kerjasemasa.com/
https://www.kerjasemasa.com/
https://www.kerjasemasa.com/2022/03/pencarum-berharap-pengeluaran-secara.html
true
2291011223639926336
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content