Pengeluaran Khas KWSP 2.0

Pengeluaran Khas KWSP, Pengeluaran RM 10,000 Patutkah Ada 2.0 ?, Bantuan Kerajaan, Bantuan Rakyat, Bantuan 1 Malaysia

 

Pengeluaran Khas KWSP 2.0



Dalam keadaan ekonomi pasca pandemik ini, masih ramai yang mengadu mengalami masalah kewangan.

Bukan orang mempunyai caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) bagi membolehkan mereka mengeluarkan i-Citra, i-Lestari dan pengeluaran khas KWSP RM 10K baru-baru ini.

PENGELUARAN KHAS KWSP 2.0

Setelah mendapat wang KWSP RM 10,000 dan berseronok di Hari Raya Aidilfitri, ada yang mula resah dan tak tenang. Ini kerana, wang semakin kering kerana sudah menyambut hari raya yang sudah 2 tahun tidak disambut. Ada yang seronok membeli barang kemas dan ada yang menggunakan wang itu untuk membayar hutang adik-beradik atau along.

Sebenarnya tak salah pakai duit KWSP tapi biarlah ukur baju di badan sendiri. Lebih baik RM 10,000 dijadikan modal untuk membeli aset seperti barang kemas atau buat modal perniagaan kecil-kecilan seperti jual barang di pasar malam atau buat drop ship.

Mengapa wang KWSP perlu dibazirkan seolah-oleh tiada hari esok ?

PERLU KE ADA PENGELUARAN KALI KE-2

Siapa yang tak nak duit ? Lagi-lagi sekarang tengah zaman susah, lagi banyak yang perlu diselesaikan dengan wang.

Sememangnya kini di zaman orang kaya semakin kaya, miskin semakin miskin, kita kena banyak berfikir sebelum buat keputusan dalam bidang kewangan ini dan sama-samalah kita bermuhasabah.

Jimat berbelanja kalau RM 10,000 masih ada baki lagi. Moga jangan berharap dengan pengeluaran RM 10,000 daripada KWSP 2.0

Sumber : utusan.com.my

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Setuju klu ada pengeluaran lg

    BalasPadam
  2. Setuju sangat jika di beri kemudahan pengeluaran lagi sebab rakyat masih terkesan dengan harga barang naik dan B40 yang masih belum punyai punca pendapatan.

    BalasPadam
  3. Setuju sgt² kalau ada lagi pengeluaran

    BalasPadam
  4. Bemda tak ada jangan dibuat cerita macam ada...utusan dah tak ada idea lagi ke nak buat cerita?...kalau kerajaan nak bagi, biar la bagi, duit sendiri bukan guna duit cukai macam menteri songlap tu.

    BalasPadam

Nama

Aeon,2,Agama,6,Agro Bank,1,Audit,1,Bajet 2022,8,Bajet 2023,14,Bantuan,569,Bantuan Bukan Kerajaan,7,Belanjawan 2021,15,BKM,23,BPR,5,BSH,1,Covid-19,15,Drama,2,e-wallet,1,Ebit Lew,2,F&B,4,Fastfood,1,IN,1,Informasi,294,IPT,9,JaminKerja,1,Jawatan Kosong,18,JKM,12,Johor,19,Kedah,9,Kelantan,11,Kerajaan,82,Kerani,5,Kerjakosong,5,Kesihatan,5,KFC,1,Kilang,17,Kuala Lumpur,20,KWSP,27,Labuan,1,Maybank,3,Melaka,6,MySalam,1,Negeri Sembilan,22,Oil & gas,4,p,1,Pahang,10,Panduan,1,Pasar Raya,2,Pemandu,8,Pendidikan,4,Penerbangan,1,Pengajar,4,Penjawat Awam,1,Perak,15,Perbankan,5,Perlis,3,Pertanian,4,Perumahan,1,Pesara,1,Politik,2,Pulau Pinang,13,Puspakom,2,Putrajaya,2,Review,2,RHB,1,Sabah,20,Sarawak,15,Selangor,36,Seluruh Negeri,31,SPA,8,Swasta,125,Syarikat pengeposan,7,Telekomunikasi,5,Temuduga,1,Terengganu,10,Top Glove,2,Trending,18,Viral,3,
ltr
item
Kerjaya Semasa !: Pengeluaran Khas KWSP 2.0
Pengeluaran Khas KWSP 2.0
Pengeluaran Khas KWSP, Pengeluaran RM 10,000 Patutkah Ada 2.0 ?, Bantuan Kerajaan, Bantuan Rakyat, Bantuan 1 Malaysia
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXGGTzS3vEyzITKYEnfHLbM-hvN-g9z_y13pqr7Y4Iyg1iP4h7GI_NP9uL6K3axGzZODlXXE0r9IMLPcYdlFfu1a250E2SoNIXyyCGKs4N5BbaJn0PkgWGwx-UzkR-MGS_E6Rh8A1nH_fDX6hiYdkddeo9snW5eOMC-V4kLDQj8t4umQv6yZq1ZOgcLw/s16000/2.0%20(1).png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXGGTzS3vEyzITKYEnfHLbM-hvN-g9z_y13pqr7Y4Iyg1iP4h7GI_NP9uL6K3axGzZODlXXE0r9IMLPcYdlFfu1a250E2SoNIXyyCGKs4N5BbaJn0PkgWGwx-UzkR-MGS_E6Rh8A1nH_fDX6hiYdkddeo9snW5eOMC-V4kLDQj8t4umQv6yZq1ZOgcLw/s72-c/2.0%20(1).png
Kerjaya Semasa !
https://www.kerjasemasa.com/2022/06/pengeluaran-khas-kwsp-2022.html
https://www.kerjasemasa.com/
https://www.kerjasemasa.com/
https://www.kerjasemasa.com/2022/06/pengeluaran-khas-kwsp-2022.html
true
2291011223639926336
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content